Euroregion Elbe/Labe

Angažujeme se s kuráží: Pomoc uprhlíkům v Sasku av Čechách – struktury a zkušenosti

28.4.22 from 10-12 h se uskuteční nové vydání našeho česko-německého debatního formátu "Debatujeme kurážně odvážně". Tentokrát budeme hovořit o strukturách a zkušenostech v pomoci uprchlikům v Česku av Sasku vzhledem k uprchlikům proudícím v důsledku války na Ukrajině do sousedních zemí.

27.04.2022

Debatujeme spolu o společných tematech

Abychom ukázali témata v jejich kontroverznosti, vyvinuli jsme v Aktion Bürgercourage eV v únoru 2021 new format akcí, který jsme nazvali "Debatujeme kurážně odvážně". Tento formát si klade za cíl představit široké spektrum rozmanitých argumentů k danému tématu a přispět tak k tomu, aby si člověk mohl vytvořit fundovaný názor, a zároveň podnítit aktivní zapojení publika.

Česko-německé debaty se sousedy představují v rámci tohoto formátu vlastní řadu a mají význam pro další mezinárodní a sousedské sbližování obou stran. Česko-německé vztahy jsou úzce provázány av mnohém ohledu již mohou být příkladem soudržnosti dvou sousedních států. Přesto obě země v našem globalizovaném světě často stojí před výzvami, které samy nemohou zvládnout – v aktuálních krizích a vzhledem k válce na Ukrajině to platí více než kdy jindy. Řada debat se koná v cooperaci s euroregionem Elbe/Labe.

(This is an automatic translation by Google Translator.)

ProCache: v401 Render date: 2024-04-25 22:22:26 Page render time: 0.8462s Total w/ProCache: 0.8495s